Jabłko Liofilizowane 30 g LioFi Chips







Jabłko zawiera miedź, Mangan, witamina E, B6 i C. Miedź pomaga w prawidłowym transporcie żelaza w organizmie i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.
Zastosowanie owoców liofilizowanych jabłka jako dodatek do:
-
musli śniadaniowe,
-
galaretki, kisiele, budynie,
-
zupy owocowe, zupy instant,
-
kompoty,
-
dania owocowe jarskie,
-
kuchnia turystyczna,
-
mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry,
-
w cukiernictwie - ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu,
-
kaszki owocowe dla dzieci,
-
chipsy,
-
herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
-
produkty dietetyczne
w 100 g | w porcji (30 g) | %RWS w 30 g | w 15 g | %RWS w 15g | |
Wartość energetyczna | 1517kJ/358kcal | 455kJ/107kcal | 5% | 228/54kcal | 3% |
Tłuszcz | 0,7 g | 0 g | 0% | 0 g | 0% |
w tym kwasy tłusczowe nasycone | <0,1 g | 0 g | 0% | 0 g | 0% |
Węglowodany | 81 g | 24 g | 9% | 12 g | 5% |
w tym cukry | 71 g | 21 g | 24% | 11 g | 12% |
Błonnik | 9,2 g | 2,8 g | - | 1,4 g | - |
Białko | 2,1 g | 0,6 g | 1% | 0 g | 0% |
Sól | <0,0125 g | 0 g | 0% | 0 g | 0% |

Opinie o produkcie Jabłko Liofilizowane 30 g LioFi Chips (0)