80

Masło migdałowe 100g tubka Prze-Pyszne

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,69 zł 12.69
ilość szt.
Zyskujesz 100 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Opis

Masło migdałowe 100g w wygodnej tubce "DoyPack"

Krem z migdałów o pojemności 100g to produkt składający się wyłącznie z wysokiej jakości prażonych migdałów. Dostępny w formie kieszonkowej przekąski zapakowanej w zakręcany doypack

  • Bez dodatku soli
  • Bez dodatku cukrów
  • Bez dodatku oleju palmowego
  • Brak sztucznych konserwantów

Informacje o maśle z orzechów migdałowych

  • Skład: 100% migdały
  • Kraj pochodzenia orzechów:USA
  • Produkt jest alergenem
  • Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu.

Warunki przechowywania masła migdałowego:

  • Przechowywać w temperaturze pokojowej
  • Chronić przed dostępem promieni słonecznych.
  • Data przydatności: 1 rok
  • Produkt należy spożyć w ciągu jednego miesiąca po otwarciu i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Sposób użycia

Przed użyciem należy wymieszać krem ze względu na naturalny proces oddzielenia się tłuszczu od masy orzechowej. Opakowanie 100g jest dedykowane do stosowania jako przekąska w każdych warunkach, ponieważ produkt można spożywać mniejszymi porcjami bez utraty jakości.

Dlaczego warto jeść masło z migdałów?

Pełne bogatych wartości odżywczych migdały są naturalnym źródłem białka. Zaleca się ich spożywanie głównie wegetarianom i weganom a także osobom prowadzącym aktywny tryb życia.

Dzięki wysokiej zawartości kwasów omega-6 spożywane regularnie migdały przyczyniają się do utrzymania odpowiedniej kondycji mózgu i ciała.

Dwunastodniowe badania na osobach otyłych, które jadły 100g migdałów dziennie, wykazały znaczący spadek tłuszczu na brzuchu i nogach.

Zawarta w migdałach ryboflawina odgrywa istotną rolę w produkcji krwinek czerwonych, buduje odporność, wspiera system nerwowy, wzmacnia naczynia krwionośne i błony śluzowe a także daje ukojenie zmęczonym oczom. Jej niedobór może powodować niedokrwistość, uszkodzenia rogówki czy zmiany w obrębie naskórka (pękanie kącików ust, nadmierne przesuszenie skóry warg).

Dzięki swoim walorom migdały są przetwarzane na wiele sposobów – m.in. do produkcji mleczka migdałowego, zalecanego dla osób uczulonych na białko mleka krowiego

Historia i krótka charakterystyka migdałów

Migdały rosną na drzewach o wysokości od 4 do 10 metrów. Błędnie określane są orzechami, podczas gdy są to nasiona. Owoce o kształcie podłużnym, spłaszczone, pokryte włóknistą, szarozieloną okrywą, która po osiągnięciu dojrzałości pęka i daje pestkę z nasieniem. Jest to jedyna część migdałowca nadająca się do konsumpcji. W starożytności migdały uważane były za symbol płodności. W obecnych czasach służą jako źródło żywności oraz surowiec ceniony w medycynie i kosmetyce.

Zmielone migdały to z kolei marcepan, który wykorzystywany jest przy produkcji wyrobów cukierniczych. Następnym produktem jest olej z nasion migdałowca, który może być zarówno spożywany, jak i dodawany do kosmetyków: mydeł, kremów, balsamów. Olej ten zalecany jest również dla osób starszych – ze względu na swoje natłuszczające i oczyszczające właściwości. Co więcej, z migdałów wytwarza się olejki eteryczne, które nadają się do perfum oraz jako aromaty spożywcze.

Z migdałów uzyskuje się przez tłoczenie na zimno olejek migdałowy, który zawiera kwas oleinowy i kwas linolowy. Zmiękcza naskórek i tworzy na skórze lipidową warstwę ochronną. Używany jest do pielęgnacji włosów, skóry i paznokci. U kobiet w ciąży zapobiega rozstępom skóry na brzuchu. Może być używany jako balsam do kąpieli, lub wmasowany w ciało zaraz po kąpieli. Nadaje się również do pielęgnacji skóry niemowląt.

Migdały znalazły swoje zastosowanie również w kosmetyce, głównie jako składnik olejków migdałowych. Zawarta w migdałach witamina E jest skutecznym środkiem przeciwzmarszczkowym, ujędrnia skórę i zwiększa jej elastyczność. Z tego też powodu migdały są dodawane do balsamów, kremów oraz mleczek do twarzy i ciała.

Bez dodatku soli
Bez dodatku cukrów
Bez dodatku oleju palmowego
Bez dodatków soli
Produkt rekomendowany przez polski instytut rozwoju kultury fiziczynej i sportu
Kupując ten produkt wspierasz polska gospodarkę
BRC Food
Najlepsze orzechy z całego świata mielimy w zakładzie posiadającym najbardziej rygorystyczny certyfikat dotyczący zachowania najwyższych standardów bezpieczeństwa żywności.
Produkty powiązane
Opinie o produkcie (1)

Opinie o produkcie Masło migdałowe 100g tubka Prze-Pyszne (1)

18 maja 2020

Zamówiłem masełko migdałowe ponieważ lubię migdału i przypadło mi do gustu

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl