Masło migdałowe 100g tubka Prze-Pyszne







Masło migdałowe 100g w wygodnej tubce "DoyPack"
Krem z migdałów o pojemności 100g to produkt składający się wyłącznie z wysokiej jakości prażonych migdałów. Dostępny w formie kieszonkowej przekąski zapakowanej w zakręcany doypack
- Bez dodatku soli
- Bez dodatku cukrów
- Bez dodatku oleju palmowego
- Brak sztucznych konserwantów
Informacje o maśle z orzechów migdałowych
- Skład: 100% migdały
- Kraj pochodzenia orzechów:USA
- Produkt jest alergenem
- Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu.
Warunki przechowywania masła migdałowego:
- Przechowywać w temperaturze pokojowej
- Chronić przed dostępem promieni słonecznych.
- Data przydatności: 1 rok
- Produkt należy spożyć w ciągu jednego miesiąca po otwarciu i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sposób użycia
Przed użyciem należy wymieszać krem ze względu na naturalny proces oddzielenia się tłuszczu od masy orzechowej. Opakowanie 100g jest dedykowane do stosowania jako przekąska w każdych warunkach, ponieważ produkt można spożywać mniejszymi porcjami bez utraty jakości.
Dlaczego warto jeść masło z migdałów?
Pełne bogatych wartości odżywczych migdały są naturalnym źródłem białka. Zaleca się ich spożywanie głównie wegetarianom i weganom a także osobom prowadzącym aktywny tryb życia.
Dzięki wysokiej zawartości kwasów omega-6 spożywane regularnie migdały przyczyniają się do utrzymania odpowiedniej kondycji mózgu i ciała.
Dwunastodniowe badania na osobach otyłych, które jadły 100g migdałów dziennie, wykazały znaczący spadek tłuszczu na brzuchu i nogach.
Zawarta w migdałach ryboflawina odgrywa istotną rolę w produkcji krwinek czerwonych, buduje odporność, wspiera system nerwowy, wzmacnia naczynia krwionośne i błony śluzowe a także daje ukojenie zmęczonym oczom. Jej niedobór może powodować niedokrwistość, uszkodzenia rogówki czy zmiany w obrębie naskórka (pękanie kącików ust, nadmierne przesuszenie skóry warg).
Dzięki swoim walorom migdały są przetwarzane na wiele sposobów – m.in. do produkcji mleczka migdałowego, zalecanego dla osób uczulonych na białko mleka krowiego
Historia i krótka charakterystyka migdałów
Migdały rosną na drzewach o wysokości od 4 do 10 metrów. Błędnie określane są orzechami, podczas gdy są to nasiona. Owoce o kształcie podłużnym, spłaszczone, pokryte włóknistą, szarozieloną okrywą, która po osiągnięciu dojrzałości pęka i daje pestkę z nasieniem. Jest to jedyna część migdałowca nadająca się do konsumpcji. W starożytności migdały uważane były za symbol płodności. W obecnych czasach służą jako źródło żywności oraz surowiec ceniony w medycynie i kosmetyce.
Zmielone migdały to z kolei marcepan, który wykorzystywany jest przy produkcji wyrobów cukierniczych. Następnym produktem jest olej z nasion migdałowca, który może być zarówno spożywany, jak i dodawany do kosmetyków: mydeł, kremów, balsamów. Olej ten zalecany jest również dla osób starszych – ze względu na swoje natłuszczające i oczyszczające właściwości. Co więcej, z migdałów wytwarza się olejki eteryczne, które nadają się do perfum oraz jako aromaty spożywcze.
Z migdałów uzyskuje się przez tłoczenie na zimno olejek migdałowy, który zawiera kwas oleinowy i kwas linolowy. Zmiękcza naskórek i tworzy na skórze lipidową warstwę ochronną. Używany jest do pielęgnacji włosów, skóry i paznokci. U kobiet w ciąży zapobiega rozstępom skóry na brzuchu. Może być używany jako balsam do kąpieli, lub wmasowany w ciało zaraz po kąpieli. Nadaje się również do pielęgnacji skóry niemowląt.
Migdały znalazły swoje zastosowanie również w kosmetyce, głównie jako składnik olejków migdałowych. Zawarta w migdałach witamina E jest skutecznym środkiem przeciwzmarszczkowym, ujędrnia skórę i zwiększa jej elastyczność. Z tego też powodu migdały są dodawane do balsamów, kremów oraz mleczek do twarzy i ciała.








Opinie o produkcie Masło migdałowe 100g tubka Prze-Pyszne (1)
Michał xPompa
Zamówiłem masełko migdałowe ponieważ lubię migdału i przypadło mi do gustu