75

Masło migdałowe 200g Prze-Pyszne

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,08 zł 19.08
ilość szt.
Zyskujesz 100 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Opis

Masło migdałowe 200g gładkie 100% z migdałów, bez dodatków

Masło 100% z migdałów, jest niskoprzetworzone, dzięki czemu wszystko, co w migdałach najlepsze zostało naturalną metodą zamkniete w słoiku.

  • Bez dodatku soli
  • Bez dodatku cukrów
  • Bez dodatku oleju palmowego
  • Brak sztucznych konserwantów

Informacje o maśle z orzechów migdałowych

  • Skład: 100% migdały
  • Kraj pochodzenia orzechów:USA
  • Produkt jest alergenem
  • Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu.

Warunki przechowywania masła migdałowego

  • Przechowywać w temperaturze pokojowej
  • Chronić przed dostępem promieni słonecznych.
  • Data przydatności: 1 rok
  • Produkt należy spożyć w ciągu jednego miesiąca po otwarciu i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Sposób użycia

Przed użyciem należy wymieszać krem ze względu na naturalny proces oddzielenia się tłuszczu od masy orzechowej. Można dodawać do dań i deserów albo rozsądnie podjadać między posiłkami dla zmniejszenia uczucia głodu.

Korzyści zdrowotne spożywania masła z migdałów

Spożywanie masła migdałowego wraz z połączeniem zdrowego trybu życia przyczynią się do spadku tłuszczu w okolicach brzucha i nóg.

Migdały od wielu lat znane są z wielu wartościowych składników odżywczych. Pomagają m.in utrzymać wysoki poziom koncentracji, wspomagają pracę mózgu oraz przyczyniają się do zmniejszenia ryzyka wystąpienia chorób cywilizacyjnych.

Dzięki zdrowym tłuszczom nienasyconym, migdały zmniejszają ryzyko chorób serca. Duża zawartość tych tłuszczów w migdałach powoduje, że stają się one jeszcze cenniejszym składnikiem diety. Powodują m.in obniżenie cholesterolu, chronią przed zawałem i miażdżycą, wpływają na pracę mózgu. Kwasy tłuszczowe wraz z błonnikiem regulują poziom glikemii we krwi, w ten sposób chronią przed rozwojem cukrzycy typu 2.

Migdały to również świetne źródło wapnia, niezbędnego do budowy kości i wapnia. Magnez, którego także dostarczają jest pomocny w stanach przemęczenia i stresu. Cynk, potas i fosfor to pierwiastki, które także znajdują się w migdałach. Cynk pomaga utrzymać zdrowe włosy i paznokcie, fosfor buduje kości i zęby. Potas natomiast wspomaga prawidłową pracę serca i zaopatruje mózg w tlen.

Jak najlepiej spożywać krem migdałowy?

Krem świetnie sprawdzi się jako dodatek do śniadań, deserów lub innych posiłków. W połączeniu z pieczywem, jogurtem lub jako składnik koktajlu, zapewni nam pełnowartościowy posiłek, który z pewnością zaspokoi głód na dłuższy czas.

Krem nadaje daniu gładkiej, kremowej konsystencji. Jest dobrym wyborem dla osób aktywnie spędzających czas. Może posłużyć jako posiłek po treningu. Zmieszany z jogurtem typu greckiego, łyżką miodu oraz orzechami zapewni naszym kubkom smakowym niezapomniane doświadczenia.

 

Bez dodatku soli
Bez dodatku cukrów
Bez dodatku oleju palmowego
Bez dodatków soli
Produkt rekomendowany przez polski instytut rozwoju kultury fiziczynej i sportu
Kupując ten produkt wspierasz polska gospodarkę
BRC Food
Najlepsze orzechy z całego świata mielimy w zakładzie posiadającym najbardziej rygorystyczny certyfikat dotyczący zachowania najwyższych standardów bezpieczeństwa żywności.
Produkty powiązane
Opinie o produkcie (1)

Opinie o produkcie Masło migdałowe 200g Prze-Pyszne (1)

23 maja 2020

Naprawdę psze pyszne masło, karmowski sam zajada !!

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl