Masło pistacjowe 200g Prze-Pyszne







Masło orzechowe z pistacji 200g gładkie bez dodatków
Krem z orzechów pistacjowych, wytworzony w całości z naturalnych pistacji poddawanych odpowiednim zabiegom, mającym na celu zachowanie jak największej ilości wartościowych składników odżywczych.
- Bez dodatku soli;
- Bez dodatku cukrów;
- Bez dodatku oleju palmowego;
- Brak sztucznych konserwantów.
Informacje o maśle z orzechów pistacjowych
- Skład: 100% orzech pistacjowy;
- Kraj pochodzenia orzechów:USA;
- Produkt jest alergenem;
- Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu.
Warunki przechowywania masła z orzechów pistacjowych
- Przechowywać w temperaturze pokojowej;
- Chronić przed dostępem promieni słonecznych;
- Data przydatności: 1 rok;
- Produkt należy spożyć w ciągu jednego miesiąca po otwarciu i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sposób użycia
Przed użyciem należy wymieszać krem ze względu na naturalny proces oddzielenia się tłuszczu od masy orzechowej. Masło pistacjowe można dodawać do dań i deserów czy spożywać jako przekąskę.
Masło z orzechów pistacjowych - sposób spożycia
Pełne odżywczych substancji, stosowane codziennie, nawet w niewielkich ilościach przyczynią się do nazywane przez Chińczyków orzechami szczęścia, pistacje są nie tylko dobrym dodatkiem do deserów, przekąsek czy wyrobów cukierniczych, ale także świetnie komponują się z wytrawnymi daniami obiadowymi wydobywając prawdziwy smak potrawy dzięki zdrowym tłuszczom.
Charakterystyka pistacji
Tradycja pistacji sięga 9 tysięcy lat. Na ich pierwsze ślady natrafiono podczas wykopalisk w Turcji. Jednak, swoją sławę pistacje zawdzięczają starożytnym Rzymianom, ponieważ to dzięki nim, te wyjątkowe orzechy na dobre zagościły na europejskich stołach.
Układając codzienną dietę, warto uwzględnić w niej orzechy, a wśród nich – pistacje. Z łatwością można je wkomponować w niemal każdy. Pistacje doskonale sprawdzają się w deserach, jak i w wytrawnych daniach. Można dodawać je do owsianki, jogurtu czy koktajlu, a nawet do sosów podawanych z mięsami.
W orzechach pistacji można znaleźć sporo błonnika, białka wzmacniającego kości a także wapnia i fosforu. Witaminy z grupy B, witamina E zwaną witaminą "młodości".
Antyoksydanty neutralizujące działanie wolnych rodników i usuwające ich nadmiar z organizmu posiadają właściwości przeciwnowotworowych. Zmniejszają ryzyko cukrzycy, chorób serca oraz spowalniają starzenie organizmu.
Większość z tych właściwości pistacje zawdzięczają nienasyconym kwasom tłuszczowym (NNKT), błonnikowi, potasowi oraz przeciwutleniaczom.
Pistacje wyróżniają się także zawartością witamin z grupy B, które przede wszystkim poprawiają pracę układu nerwowego zwiększają odporność na stres i uspokajają.
Pistacje zawierają sporo żelaza (3.92 mg/100 g), w związku z tym mogą się znaleźć w jadłospisie osób chorych na anemię. Są także polecane kobietom zmagającym się z bardzo obfitymi miesiączkami.
W związku z powyższym, pistacje z pewnością przyczynią się do spadku wagi, ale tylko spożywane w umiarkowanych ilościach. Spożywane w nadmiarze, mogą przyczynić się nie tylko do nadwagi, lecz także do zaparć (ze względu na sporą zawartość tłuszczu).








Opinie o produkcie Masło pistacjowe 200g Prze-Pyszne (0)