Masło z orzechów laskowych 200g Prze-Pyszne







Masło z orzechów laskowych 200g gładkie 100% bez dodatków
Prażony krem z orzechów laskowych o niepowtarzalnym, naturalnym smaku, popularnie nazywany masłem orzechowym, idealny do smacznych i zdrowych przekąsek.
- Bez dodatku soli
- Bez dodatku cukrów
- Bez dodatku oleju palmowego
- Brak sztucznych konserwantów
Informacje o maśle z orzechów laskowych
- Skład: 100% orzech laskowy
- Kraj pochodzenia orzechów:Azerbejdżan
- Produkt jest alergenem
- Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w: | 100g produktu |
Wartość energetyczna | 2933 kj / 709 cal |
Tłuszcz | 65.3g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4.7g |
Węglowodany | 15.5g |
W tym cukry sacharoza / skrobia | 3.8g |
Białko | 14.9g |
Sód | 0,002g |
Warunki przechowywania masła z orzechów laskowych:
- Przechowywać w temperaturze pokojowej
- Chronić przed dostępem promieni słonecznych.
- Data przydatności: 1 rok
- Produkt należy spożyć w ciągu jednego miesiąca po otwarciu i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sposób użycia
Przed użyciem należy wymieszać ze względu na naturalny proces oddzielenia się tłuszczu od masy orzechowej.Opakowanie 200g jest dedykowane do stosowania w kuchni jako składnik dań lub deserów.
Dlaczego należy jeść krem z orzechów laskowych?
Pełne odżywczych substancji, stosowane codziennie, nawet w niewielkich ilościach przyczynią się do poprawy zdrowia i ogólnej kondycji. Jedna garść tych orzechów zapewnia 50% dziennego zapotrzebowania na magnez, który pomaga regulować odpowiedni poziom wapnia, co jest ważne dla funkcjonowania serca. Wynika to z zawartości nienasyconych tłuszczów i braku cholesterolu w ich składzie.
Jedynie 30 g zapewnia 176 kalorii, ok. 3 g błonnika i 17 g tłuszczu. Zaleca się spożywać je przed posiłkiem, gdyż wypełniają żołądek i zapobiegają przejadaniu się. W niewielkich ilościach warto je również dodawać do ulubionych sałatek i przekąsek.
W 100 gramach orzechów laskowych znajdziemy prawie połowę (41%) dziennego zapotrzebowania na magnez, który umożliwia prawidłowy proces kurczenia się mięśni, zapobiegając skurczom.
Zawarta w kremie witamina E, będzie ważna dla osób dbających o swoje włosy, paznokcie i skórę. Są również bogatym źródłem alfa-tokoferolu, będącego rodzajem witaminy E, która przyczynia się do ograniczenia ryzyka wystąpienia nowotworu pęcherza, a znajdujący się w nich mangan odgrywa ważną rolę w zapobieganiu chorób nowotworowych.
Osoby cierpiące na nadmierne krzepnięcie krwi także powinny rozważyć wprowadzenie naturalnego kremu do swojej diety ze względu na właściwości wspomagające ten proces. Zawartość magnezu poprawia koncentrację i wpływa na lepszy nastrój, a zawartość wapnia odpowiada za utrzymanie zdrowych kości i zębów.
Masło z orzechów laskowych - sposób spożycia.
Krem z orzechów laskowych spożywany przez wielu ludzi na wiele sposobów. Zadowoleni użytkownicy cenią sobie przede wszystkim funkcjonalny sposób pakowania, bogaty skład oraz odpowiednią do jakości cenę.
Można go używać jako smarowidła dla różnorodnych rodzajów pieczywa, jako składnika tortów, naleśników lub odżywczych koktajli.
Istnieje wiele przepisów na smaczne dania, w których krem odgrywa istotną rolę i sprawia, że nasze posiłki będą kremowe i wyraziste. Polecamy również eksperymentowanie w domowym zaciszu z kremem orzechowym i dzielenie się powstałymi efektami.








Opinie o produkcie Masło z orzechów laskowych 200g Prze-Pyszne (0)