Masło z orzechów nerkowca 200g Prze-Pyszne







Masło z orzechów nerkowca 200g gładkie 100% z nerkowca bez dodatków
Prażony krem z orzechów nerkowca to wyjątkowy produkt, wpływający pozytywnie na nasze zdrowie, wytworzony w 100% z orzechów nerkowca najwyższej jakości.
Bogata zawartość niezbędnych składników odżywczych oraz świetny smak decydują o tym, że coraz więcej osób decyduje się na spożywanie tego rodzaju kremów.
Wpływają również dobrze na naszą urodę, pomagają w regeneracji skóry, paznokci i włosów.
- Bez dodatku soli
- Bez dodatku cukrów
- Bez dodatku oleju palmowego
- Brak sztucznych konserwantów
Informacje o maśle z orzechów nerkowca
- Skład: 100% orzech nerkowca
- Kraj pochodzenia orzechów: Wietnam
- Produkt jest alergenem
- Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji 25g |
Wartość energetyczna | 2315 kj / 553 cal | 279 kj / 138 kcal |
Tłuszcz | 44g | 11g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8g | 2g |
Węglowodany | 30g | 7,5g |
W tym cukry sacharoza / skrobia | 6g | 1,5g |
Białko | 18g | 4,5g |
Sód | 0,12g | 0,03g |
Warunki przechowywania masła z orzechów nerkowca
- Przechowywać w temperaturze pokojowej
- Chronić przed dostępem promieni słonecznych.
- Data przydatności: 1 rok
- Produkt należy spożyć w ciągu jednego miesiąca po otwarciu i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sposób użycia
Przed użyciem należy wymieszać ze względu na naturalny proces oddzielenia się tłuszczu od masy orzechowej.
Właściwości zdrowotne orzechów nerkowca
Orzechy nerkowca są przede wszystkim źródłem białka oraz witamin z grupy B.
Pomagają one utrzymać koncentrację na odpowiednim poziomie, co jest szczególne ważne dla osób podejmujących pracę umysłowe.
Regularnie spożywane orzechy lub kremy orzechowe pomagają organizmowi obniżać poziom złego cholesterolu.
Dzięki witaminom znajdującym się w składzie nerkowców, regularne spożywanie orzechów zapobiega nadmiernemu wydzielaniu sebum, które jest jedną z głównych przyczyn powstawania trądziku.
Zastosowanie masła z orzechów nerkowca
Masło z orzechów nerkowca cenione jest przede wszystkim ze względu na swój niepowtarzalny, oryginalny smak, który idealnie wkomponuje się w niemal każde danie.
Można znaleźć wiele przepisów na smaczne dania, w których krem odgrywa kluczową rolę i sprawia, że nasze posiłki będą kremowe i wyraziste.
Wiele osób preferuje dodawanie kremu z orzechów nerkowca do porannej owsianki, która przez to smakuje wyraziście i nabiera kremowej konsystencji.
Szczególnie polecamy spożywanie jako składnika odżywczego koktajlu, np. z jogurtem naturalnym, bananem i innymi orzechami. Tak przygotowany koktajl jest źródłem białka i dostarczy dużo energii.
Orzechy nerkowca - egzotyczny przysmak
Nerkowce (orzechy nerkowca) to owoce nanercza zachodniego, wiecznie zielonego drzewa pochodzącego oryginalnie z tropikalnych lasów Brazylii. Współcześnie uprawiało się je także w Indiach, Wietnamie oraz w krajach Afryki Środkowej.
Cechuje je idealna miękkość, słodki smak i delikatny aromat oraz charakterystyczny, wygięty kształt nerki.
Na uroczystości z okazji hinduskich świąt, nerkowce drobno mieli się i łączy z roztopionym masłem oraz prostym syropem cukrowym, uzyskując w ten sposób smaczny deser o nazwie barfi.
W kuchni indyjskiej orzechy te dodaje się do wielu potraw, znanych także polskiemu smakoszowi (np. curry czy kurczak tikka masala). Często występują z kolendrą, krewetkami oraz kokosem.








Opinie o produkcie Masło z orzechów nerkowca 200g Prze-Pyszne (0)